FAQ
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Een aantal vragen en antwoorden voor u op een rij. Heeft u een andere vraag? Of wilt u een specifieker antwoord voor uw situatie? Neem contact op met boerderijkopen.nl.
Waarom een aankoopmakelaar
Een aankoopmakelaar behartigt uw belang als koper van onroerend goed in het buitengebied. De aankoop van een boerderij of landelijke woning is een grote stap tussen droom en werkelijkheid. De aankoopmakelaar geeft deskundig advies los van uw emotie, leeft met u mee tijdens het gehele aankoopproces en begeleidt u bij lastige keuzes die u moet maken.
De juiste waarde van de boerderij
Uw aankoopmakelaar kent het verschil tussen de realistische marktwaarde van een object en de emotionele waarde van de verkopende of aankopende partij. Een aankoopmakelaar heeft oog voor bouwkundige gebreken van een boerderij en weet deze in te schatten. Ook als ze op het eerste gezicht verborgen zijn.
Professionele prijsonderhandelingen
Als het op onderhandelen aankomt staat u met een aankoopmakelaar ijzersterk. Een makelaar kent ‘de kneepjes van het vak’ en dat kan u zomaar duizenden euro’s opleveren!
Deskundig onderzoek naar mogelijkheden van de locatie
Misschien heeft u voor nu of de toekomst plannen voor een bedrijf of uitbreiding van de boerderij die u wilt aankopen. De aankoopmakelaar van boerderijkopen.nl onderzoekt de mogelijkheden van de locatie van de boerderij. Indien gewenst vraagt de aankoopmakelaar na aankoop de benodigde vergunningen voor u aan.
Heb ik voor de aankoop van een boerderij altijd een makelaar nodig?
U kunt zonder makelaar aankopen maar dat is niet verstandig. Aankopen van een boerderij is voor u geen alledaagse bezigheid en daarom is het belangrijk om een deskundige in te schakelen. De makelaar van de verkopende partij zet de belangen van de verkoper voorop en niet de uwe.
Reageert de verkopende makelaar of partij niet negatief als ik een eigen makelaar meeneem?
De verkoper of verkopende makelaar vindt het in de praktijk prettig om met een deskundige te werken. Die weet hoe de zaken werken en kan de koper daarin meenemen. Bijvoorbeeld het vertalen van vakjargon van deskundigen naar duidelijke taal voor iemand die niet dagelijks boerderijen aankoopt.
Kan ik een maximum aankoopsom aangeven?
Ja, u kunt altijd de maximale aankoopsom aangeven. Uw aankoopmakelaar kan u meteen vertellen of de boerderij die u op het oog heeft een haalbare kaart is. Zo ja, dan start hij de onderhandelingen. Zo bespaart deze specifieke kennis en ervaring van uw aankoopmakelaar beiden partijen veel tijd en moeite.
Hoe groot is de kans dat de aankoop doorgaat?
Dat is afhankelijk van de boerderij die u wilt kopen. De aankoopmakelaar schat dit van tevoren voor u in. In de praktijk wordt in de helft van de gevallen de boerderij daadwerkelijk aangekocht. Het is belangrijk dat u zich niet teveel aan een object hecht voordat u het gekocht heeft. Alle voor- en nadelen van boerderij zetten we eerst op een rij. Zo helpt uw aankoopmakelaar u bij een verantwoorde aankoop.
Als er niets van de vraagprijs afgaat, ben ik dan toch geld schuldig?
Dit verschilt per situatie en boerderij die u wilt aankopen. Uw aankoopmakelaar maakt met u hierover afspraken.
Als er geen transactie tot stand komt, heb ik dan toch nog verplichtingen aan de aankoopmakelaar?
Nee, geen transactie, geen kosten. Hier geldt het zogenaamde ‘no cure no pay principe’ . Bij specifieke opdrachten waar veel tijd en inzet van de aankoopmakelaar wordt verwacht, kan dit anders zijn. De aankoopmakelaar bespreekt met u vooraf duidelijk wat hiervan de maximale kosten zijn.